Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Sinar Kehidupanku Kuih Dadar Gulung Ketayap Inti Durian
Cara penyediaan kuih ketayap : Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kacau sebati sampai gula larut.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut.
Dari santan dan kelapa parut.
Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari santan dan kelapa parut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kisar dengan 2 cawan air. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan kelapa parut, air, gula . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan kelapa parut, air, gula . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari santan dan kelapa parut. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kisar dengan 2 cawan air.
Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kisar dengan 2 cawan air. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Sinar Kehidupanku Kuih Dadar Gulung Ketayap Inti Durian. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula. Masukkan kelapa parut, air, gula . Cara penyediaan kuih ketayap : Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kacau sebati sampai gula larut.
Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air.
Cara penyediaan kuih ketayap : Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Kuih ketayap hijau kuning bahan a (inti kelapa) 1 biji kelapa parut putih 1 cawan air (secukupnya) 1 ketul gula nipah (120g) 3/4 cawan gula.
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Posting Komentar untuk "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Sinar Kehidupanku Kuih Dadar Gulung Ketayap Inti Durian"